Trăiesc pe o insulă din 2010, am doi copii și un soț, sunt vegană din 2013, încerc să fiu cât mai minimalistă, meditez zilnic, îmi place să pictez, am născut acasă, alăptez de 11+ ani de zile, lucrez de acasă din 2016, sunt pasionată de nutriție, dorm pe un pat din paleți, ador fructele, aplic unschooling-ul cu copiii mei, beau apă dintr-un borcan, pot să mă pierd cu orele într-o parfumerie și de vreun an mă joc de-a parfumierul.

Salutare, bine ai venit în micul meu colț din univers, sunt foarte bucuroasă de vizita ta.

Deși acest site este blog personal și o să scriu despre mai multe subiecte care mă interesează – vezi paragraful de mai sus – o parte centrală va fi nutriția și alimentația sănătoasă, una din cele mai mari pasiuni ale mele. Dar indiferent despre ce voi scrie, toate articolele sunt menite să îți fie de un folos practic.

Eu am început să cochetez cu veganismul de la începutul lui 2011, și, până în 2013, am făcut aproape toate greșelile pe care le poți face ca vegan. Nemâncată, înfometată și cu flora intestinală dezechilibrată, am eșuat ca vegan. Citind și urmărind online mulți vegani și ex-vegani, am observat același tipar: teama de calorii, teama de carbohidrați, dorința de puritate, paste din dovlecel, cure de sucuri, post, post intermitent, master cleanse, prea multe nuci și semințe, totul crud, detoxifierea ficatului cu săruri de magneziu, etc.

Este greu să discerni în atâta volum de informație cât este pe internet. Era în 2011 când a început să mă pasioneze pe mine nutriția și este și mai rău acum, când parcă toată lumea este nutriționist. Din păcate mulți ”nutriționiști” și bloggeri promovează dietele hipocalorice bogate în proteine și în grăsimi, sau nemâncare până la prânz ori ”orezul” de conopidă sau bețișoare de țelină cu unt de arahide ca gustare.

De aceea aici vei găsi altceva. Un soi de nebunie care contrazice tot ce crezi că știi despre mâncare, lume și viața. Ai curaj să rămâi?